Balığın sağlığımıza olan faydası bilindiği gibi saymakla bitmez. 1 Eylül'den itibaren denizlerdeki avlanma yasağı sona erdi. Balıkçılar tezgahlarını pırıl pırıl derya kuzularıyla süsledi. Her balığın özellikle yenmesi gereken ve taze olduğu zamanlar bulunur. Hangi ay hangi balık yenmeli? Sorusunun cevabı haberimizde!
Öncelikle eylül ayına ve sonbaharın geneline bir göz atalım. Eylülde hava henüz yeterince soğumadığı ve taze balıklar uzun süredir avlanamadığı için yağlı ve ağır balıkları tüketmekten kaçınmalısınız.
Kılıç, palamut, istavrit, kırlangıç ve sardalyenin lezzetine güvenebilirsiniz. Büyük balık sevenlerin gözdesi lüfer de eylülde bolca çıkar.
Ekim geldiğinde denizlerde hareketlilik artar, balık sürülerinin göçleri başlar. Bu neredeyse her balık türünün bollaşması anlamına gelir. Palamut, barbun, tekir, levrek, sardunya hem fiyatıyla hem de lezzetiyle sizi mutlu eder. Ekimin yıldızları ise uskumru, istavrit ve kılıçtır.