28- Lutefisk
Lutefisk , sodalı su ile işlenmiş kurutulmuş beyaz balıktan yapılan bir İskandinav yemeğidir
27- Sofegada
Girit'ten gelen sofegada, mevsim sebzeleriyle yapılabilecek doyurucu bir sebze güvecidir.
22- Brotsuppe
Ekmek çorbası anlamına gelen Brotsuppe, bayat ekmek ve et suyu (genellikle sığır eti) veya sebze suyuna dayanan mütevazı bir Alman yemeğidir.
18- Czernina
Czernina, ördek veya kaz kanıyla hazırlanan ve pıhtılaşmaması için sirke içinde saklanan geleneksel bir Polonya çorbasıdır.
17- Oil Down
Yağlı kuş tüyü, Grenada'nın ulusal yemeğidir; mütevazı bir ülkeden mütevazı bir yemektir ve yerel sebzeler, nişastalı yumrular, yeşil muz, tuzlu et ve çeşitli baharatların karışımından oluşan tek kapta lezzetli bir yemektir.
16- Pani ca meusa
Palermo'da temel bir sokak yemeği olan bu basit sandviç, kızarmış dana dalak şeritleri ve (bazen) ciğerleriyle doldurulmuş yumuşak bir Vasedda çöreğinden oluşur.
13- Gazpacho de mango
Gazpacho de mango veya mango gazpacho, geleneksel olarak soğuk olarak tüketilen, canlandırıcı bir çorba olan İspanyol gazpacho çeşididir .
12- Fried spider
Kamboçya'daki Skuon şehri örümcekler tarafından o kadar istila edilmiş durumda ki, neredeyse açlıktan ölmek üzere olan yerel halk 1970'lerde bu örümcekleri adapte edip tüketmeye başladı ve bu uygulama o zamandan beri devam ediyor.
11- Anicini
Bazen finocchini olarak da adlandırılan anicini, birçok İtalyan bölgesinde hazırlanan popüler anason aromalı bisküvilerdir