Konya İmsakiye ile 2022 Ramazan ayı için iftar, sahur, imsak vakitleri ve ezan saatleri gün gün öğrenilebiliyor. Ezan vakitleri dünyanın ve güneşin hareketlerine göre tayin edildiğinden her gün değişiklik gösteriyor. Bu nedenle bugün Konya'da iftar saat kaçta, sahur ne zaman gibi sorularla araştırma yapmak gerekiyor. Diyanet'in yayınladığı 2022 Konya İmsakiye takvimi üzerinden Konya iftar vakti, sahur saati ve imsak vakitleri sorgulanıyor. İşte Konya İmsakiye 2022 ile Konya iftar saati ve Ramazan ayı boyunca imsak vakitleri listesi…
Konya İmsakiye takvimi Konya'da iftar saat kaçta, bugün sahur ne zaman gibi sorularla her gün takip ediliyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan güncel Konya imsakiye takvimi ve ezan vakitleri;
KONYA'DA İFTAR VAKTİ VE SAHUR SAATİ KAÇTA?
Konya'da Ramazan ayının ilk iftar saati ve sahur vakti milyonların kafasında soru işareti olarak yer alıyor. Farz olan oruç ibadetini yerine getirecek kişiler Konya'da iftar saat kaçta, iftara ne kadar kaldı sorularına cevap arıyor.
Aşağıdaki linke tıklayarak Konya İmsakiye takvimine ulaşabilirsiniz;
Konya İftar Vakti İçin Tıklayınız
RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Müslümanlar için mühim bir yere sahip olan ve on bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yayınladığı imsakiye takvimine göre ilk iftar saati ve sahur vakti belli oldu. Bu yıl Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü kalkılacak ilk sahur ile başlayacak.
NOT: İftar Saati linkine tıklayarak tüm iller için imsakiye sayfasına ulaşabilirsiniz
ORUÇ GÜNAHLARA KEFARETTİR!
Orucun bir hususiyeti de, günahlara keffâret olmasıdır. Allah Resûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurur:
"Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları affedilir." (Buhârî, Îmân, 28; Savm, 6; Müslim, Sıyâm, 203)
2. Ebû Hüreyre'den -radıyallâhu anh- rivâyet edildiğine göre Resûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
"Allah Teâlâ: «İnsanın oruç dışındaki her ameli kendisi içindir. Oruç ise benim içindir, onun mükâfatını da ben vereceğim» buyurdu.
Oruç kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin. Şayet biri kendisine hakaret eder ya da çatarsa:
«–Ben oruçluyum» desin.
Muhammed'in -sallâllâhu aleyhi ve sellem- canı kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, oruçlunun ağız kokusu, Allah katında miskten daha hoştur. Oruçlunun sevineceği iki ân vardır:
Bir, iftar ettiği zaman sevinir, bir de Rabbine kavuştuğu zaman orucunun karşılığına sevinir." (Buhârî, Savm, 9; Müslim, Sıyâm, 163)
3. Ebû Hüreyre -radıyallâhu anh- der ki: Resûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu:
"Kim yalan konuşmayı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse, Allah'ın o kimsenin yiyip içmeyi bırakmasına ihtiyacı yoktur." (Buhârî, Savm, 8; Edeb, 51. Ayrıca bkz. Ebû Dâvûd, Savm, 26/2362; Tirmizî, Savm, 16/707; İbni Mâce, Sıyâm, 21)
Sene içindeki ayların efendisi olan Ramazan, mubârek bir zaman dilimi ve bereketli bir ibadet ayıdır. Bu ayda semânın kapıları açılır ve ilâhî rahmet her tarafa yayılır. Yapılan ibadet ve hasenâta sâir zamanlardakine göre daha çok sevap verilir ve günahlar affedilir. Müslümanlar topluca yoğun bir ibadet iklîmine girerler.