MICHELIN YILDIZI ALAN RESTORANLAR İSTANBUL'DA AÇIKLANDI!
Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme ödülü olan Michelin Rehberi, bugün İstanbul'da sahiplerini buldu.
En fazla 3 yıldız verilen sistemde Turk Fatih Tutak restoranı 2 yıldıza layık görüldü.
Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise bir Michelin Yıldızı aldı.
Şef Fatih Tutak sosyal medyadan insanların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Bu prestijli ödülün şefin restoranını uluslararası boyutlara taşıması bekleniyor.
MICHELIN YILDIZI NEDİR?
Michelin Rehberi (Fransızca: Guide Michelin) veya Michelin Kırmızı Rehberi; Fransız araba lastiği üreticisi Michelin tarafından otel mutfaklarına ve restoranlara verilen bir prestij ödülüdür. Çeşitli kriterler çerçevesinde değerlendirilen işletmeler puanlanarak Michelin yıldızı adı verilen bir sistemle kategorize edilirler.
Bir lokantanın Michelin yıldızı kazanması veya yıldız sayısının artması o işletmeye uluslararası bir ün ve avantaj kazandırdığı gibi yıldızının düşürülmesi veya alınması ise ciddi bir itibar kaybına yol açmaktadır.
MICHELIN YILDIZI NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Michelin Rehberi, ilk defa 1889'da Fransa'da ortaya çıktı. Ancak o zamanlar bugünkü gibi dünyanın en iyi restoranlarını değerlendirmeyi amaçlamıyordu. Rehbere de adını veren otomobil lastiği şirketinin sahipleri Andre ve Edouard kardeşler tarafından hazırlanan ve şirketin ürünlerini satın alan araç sahiplerinin hayatını kolaylaştırmak için bazı ipuçlarını derleyen kırmızı bir kitapçıktı.