ÖMÜR AKKOR KİMDİR?
1975 yılında Kilis'te doğan Ömür Akkor, Uludağ Üniversitesi'nde İktisat okudu.
5 yıl Bursa'nın ilçe ve köylerinde yemekleri kayıt altına aldı. 105 yıldır devam eden ve Türkiye'nin en eski arkeolojik kazısı olan Alaca Höyük'te kazı çalıştayı ekibinde şef olarak bulundu ve 4000 yıllık yemekleri hayata geçirdi.
Son 25 yıldır Türkiye mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için 81 ili gezen Ömür Akkor'un kitapları yemek arşivinde oldukça önemli bir alanda yer alıyor.
28 yayımlanmış eseri bulunan Ömür Akkor'un ilk kez yayımlanan ve dünya mutfak literatürüne giren 140 tarifi var.
Ömür Akkor'un 'Selçuklu Mutfağı' adlı kitabı, dünyaca ünlü yemek kitabı yarışması Gourmand Cookbook Awards tarafından 'Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı' ödülüne layık görüldü.