On Numara çekilişi, her hafta pazartesi ve cuma günleri heyecanla gerçekleşiyor ve vatandaşlar sonuçları sabırsızlıkla takip ediyor. Bugün düzenlenen çekilişe katılanlar, MPİ'nin resmi ekranı üzerinden bilet sorgulamalarını kolayca yapabiliyorlar. 6 Haziran 2025 Cuma günü gerçekleşecek olan Milli Piyango On Numara çekilişinde kazanan şanslı numaralar ise büyük bir merakla bekleniyor. İşte tüm ayrıntılar...
6 HAZİRAN ON NUMARA ÇEKİLİŞ SONUÇLARI BELLİ OLDU
On Numara sonuçları bugün saat 20.00 itibarıyla yanıt buluyor. 22 şanslı numara noter huzurunda gerçekleşen çekiliş ardından ekranlara yansıyor.
6 Haziran 2025 Cuma On Numara çekilişini kazanan şanslı numaralar belli oldu.
6 HAZİRAN ON NUMARA SONUÇLARI
On Numara 6 Haziran 2025 Pazartesi sonuçları MPİ canlı ekranından ilan edildiğinde haberlerde yer verilecektir.
İşte, günün kazanan şanslı numaraları;
28, 17, 67, 26, 53, 25, 58, 74, 37, 54, 64, 15, 21, 40, 20, 68, 34, 75, 16, 42, 60, 62
ON NUMARA NASIL OYNANIR?
On Numara haftada 2 gün çekilir: Pazartesi ve Cuma günleri çekilir. Her çekilişte küre içerisindeki 80 numara içinden 22 numara çekilir.
Oynadığın her kolon için çekilişte çıkan numaralardan 10, 9, 8, 7, 6 numara doğru tahmin edersen veya hiçbir numarayı tahmin edemezsen ikramiye kazanırsın. 10 numara bilen büyük ikramiyeyi kazanır!
Aynı ikramiye kategorisinde birden fazla kazanan olması halinde ise ikramiye havuzu kazananlar arasında eşit bölüşülür.
Kurban Bayramı, 6 Haziran Cuma günü sabah kılınacak bayram namazıyla başlayacak. Müslümanlar, sabahın erken saatlerinde camilere gelerek bayram sevincini ve manevi huzurunu birlikte yaşayacaklar. Namazın tamamlanmasının ardından kurban kesim hazırlıkları başlayacak. Bu süreçte birçok kişi, "Kurban kesildikten sonra namaz kılmak caiz midir?" gibi soruların cevabını merak ediyor. Peki, kurban şükür namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? İşte bu konuyla ilgili ayrıntılar...
6-9 Haziran tarihleri arasında kutlanan Kurban Bayramı, ilk gün sabah namazıyla başlayan coşkulu ibadetlerle devam ediyor. Bayramın en önemli ritüellerinden biri olan kurban kesimi ise ibadet heyecanını artırıyor. Kurbanını kesen birçok kişi, "Kurban kesiminden sonra namaz kılmak gerekli midir? Hangi namaz tercih edilmelidir?" gibi sorularla karşılaşıyor. Bu konuda detaylı bilgi edinmek isteyenler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamalarını yakından takip ediyor. İşte Kurban Bayramı'nda namaz ve ibadetle ilgili merak edilenler...
KURBAN KESTİKTEN SONRA NAMAZ KILMAK GEREKİR Mİ? KURBAN NAMAZI VAR MIDIR? Kurban kesimi sonrası "kurban namazı" olarak adlandırılan özel bir namazın kılınıp kılınmayacağı konusunda İslam dünyasında merak ve araştırmalar bulunmaktadır. Bu konuda Din İşleri Yüksek Kurulu'nun açıklaması oldukça nettir: Aslında, dinimizde "kurban namazı" diye özel ve zorunlu bir namaz bulunmamaktadır. Kurban kestikten sonra bu yönde bir namaz kılmak farz ya da sünnet değildir. Ancak kişi, herhangi bir vakitte dilediği kadar nafile namaz kılabilir ve bu kesinlikle mekruh değildir. Kurban ibadeti sonrası, Allah'ın verdiği nimetlere şükretmek ve manevi bir bağ kurmak amacıyla, kişi gönül rahatlığıyla iki rekât nafile namaz kılabilir. Bu, Kurban ibadetinin ruhuna uygun, sevap kazandıran güzel bir davranış olarak değerlendirilir. Sonuç olarak, kurban kesimi sonrasında özel bir "kurban namazı" yoktur; ancak nafile namaz kılarak şükretmek her zaman hayırlı ve teşvik edilen bir ibadettir.
NAFİLE NAMAZI NASIL KILINIR? 1. Rekat "Niyet ettim Allah rızası için Nafile Namaz kılmaya" diye niyet ederiz. "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız. Subhaneke'yi okuruz. Euzü-besmele çekeriz. Fatiha okuruz. Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okuruz. Rüku'ya gideriz. Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz.
2. Rekat Ayağa kalkarak kıyama dururuz. Besmele çekeriz. Fatiha okuruz. Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir âyet okuruz. Rüku'ya gideriz. Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar Secde'ye gideriz. Oturarak Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını okuruz. "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız.