Ramazan ayında fırınlarda pide kuyruğunda beklemek istemeyen vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren mutfakta pide yapmak için tüm hünerlerini sergiliyor. Hem çıtır hem lezzetli Ramazan pidesi yapılışında dikkat edilmesi gereken ne önemli husus ise hamur kıvamını iyi tutturmaktır. Bu kapsamda ise en lezzetli pideyi püf noktalarıyla yapmak isteyenler ''Evde ramazan pidesi nasıl yapılır, tarifi nedir?' sorusuna yanıt arıyor. İşte en lezzetli ramazan pidesi tarifi ve tüm detaylar.
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN;
1 yumurtanın sarısı
Çörekotu
Mayayı aktif hale getirmek için ilk olarak derin bir kaba maya, süt ve şeker alınır. Maya eriyene kadar yaklaşık 10 dakika malzemeler bekletilir. Ardından diğer malzemeler ilave edilir. Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Elinize yapışmayacak bir kıvam elde ettikten sonra pide hamurunun 40 dakika mayalanması beklenir. Hamur parçalara ayrılır. Tezgaha un serpilir ve her parçaya el yardımıyla ya da merdaneyle şekil verilir. Açtığımız hamur güzelce yağladığınız tepsiye yerleştirilir.
Elinizi unlu sulu karışıma batırarak önce kenar kısımlara sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verilir. Bu işlemi yaparken pişerken şekillerin kaybolmaması için sürekli elinizi unlu sulu karışıma batırmalısınız. Şekil verdikten sonra hamurun mayalanması için yarım saat daha bekletilir. Üzerine bolca çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir. Ev yapımı Ramazan pidesi hazır.
Afiyet olsun...