Akıl almaz bir dolandırıcılık hikayesi İstanbul'da yaşandı. İddiaya göre, cezaevinde "dolandırıcılık" suçundan hükümlü bulunan sevgilisini tahliye ettirebilmek isteyen Yasemin B., İstanbul Barosu avukatlarından Serkan Korkmaz ile anlaştı. Vekaletname vermese de avukattan danışmanlık almaya başlayan Yasemin B., kısa süre içinde kendisini büyük bir dolandırıcılık şebekesinin içinde buldu.
SAHTE BELGELERLE BÜYÜK VURGUN
Avukat Serkan Korkmaz'ın, müvekkili Yasemin B.'ye sürekli olarak sevgilisini tahliye ettireceğini söylediği ve bunun için bir dizi sahte evrak hazırladığı ortaya çıktı. Korkmaz'ın, hapis cezalarını adli para cezalarına çevirttiğine dair sahte belgeler, "sulh ceza hakimliği" yerine "sulh ceza mahkemesi" yazılı, ağır ceza mahkemesi başkanının ismini kullandığı sahte tahliye kağıtları ve Adalet Bakanlığı tarafından düzenlendiği iddia edilen "tahliyesinde sakınca bulunmamaktadır" yazılı sahte evraklar oluşturduğu belirlendi. Bu sahte belgelerle Yasemin B.'nin toplamda 578 bin 900 lirasını aldığı iddia edildi.
POLİSTEN FİLM GİBİ OPERASYON
Sevgilisinin tahliye olacağına inanan Yasemin B., durumu başka bir avukatla paylaştığında dolandırıldığını anladı. Çünkü başka avukat, böyle bir durumun hukuken mümkün olmadığını belirtti. Dünyası başına yıkılan Yasemin B., soluğu Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı. Özel Soruşturma Bürosu savcısının talimatıyla Anadolu Adliyesi Polis Merkezi Amirliği ekipleri operasyon için düğmeye bastı.
Savcı ve polisle koordineli çalışan Yasemin B., avukat Serkan Korkmaz ile adliyede buluştu. Avukatın sözde tahliye kağıdını Yasemin B.'ye verdiği an, suçüstü ve film gibi bir operasyonla gözaltına alındı.
SUÇUNU İTİRAF ETTİ, TUTUKLANDI
Daha önce de "sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarından birçok kaydı bulunan ve başka müvekkillerini toplamda 10 milyon lira dolandırdığı ortaya çıkan avukat Serkan Korkmaz, savcı karşısına çıktı. Hakkındaki suçlamaları kabul eden Korkmaz, "Bazı evrakları onu aldatmak amacıyla sahte olarak oluşturduğumu kabul ediyorum. Sahte evraklarla tarafıma duyduğu güvenden faydalanıp menfaat temin ettiğim doğrudur. Pişmanım" dedi.
Savcılık, şüphelinin avukatlık mesleğinin getirdiği güveni kötüye kullanarak sahte evrak düzenlediğini ve "yüksek miktarlarda tahsilat yapıp haksız kazanç sağlamayı alışkanlık haline getirdiğini" belirterek tutuklanmasını talep etti. Mahkeme, avukat Serkan Korkmaz'ı "Resmi belgede sahtecilik" ve "dolandırıcılık" suçlarından tutuklayarak cezaevine gönderdi.