İşte yılbaşı sofranıza yakışacak bir menü;
ARA SICAK SEÇİMİ: KESTANELİ MANTAR SOTE
Malzemeler: 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet kuru soğan, 400 gram kestane mantarı, 3 diş sarımsak, taze kekik, tuz, karabiber, soya sosu ve kestane. Yapılışı: Kuru soğan piyazlık olarak doğranıp zeytinyağı ile kavrulur. Kavrulan soğana kestane mantarı ve baharatlar eklenir. Yumuşayan mantarlara önceden haşladığımız kestaneler de eklenerek bir tur daha, az yağda çevrilir.
ANA YEMEK: FIRINDA SARIMSAK SOSLU HİNDİ
Malzemeler: 1 küçük hindi, 1 su bardağı sıcak su, 4-5 diş iri sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı kimyon, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı soya sosu, 2 yemek kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı tam buğday unu. Yapılışı: Soya sosu, bal, sarımsak ve un karıştırılır. Karışım hindiye dökülerek marine edilir. Hindi, fırın tepsisine yerleştirilir. Arzu edilirse hindinin etrafına brokoli konulabilir. Ardından baharatlar eklenir ve fırınlanır.
TATLI SEÇİMİ: KOZALAK TATLISI
Malzemeler: 160 gram bitter çikolata, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 2 yemek kaşığı ham kakao, 2 yemek kaşığı bal ve 250 gram mısır gevreği. Yapılışı: Bitter çikolata benmari usulüyle eritilir. Eriyen bitter çikolataya Hindistan cevizi yağı ilave edilir. Ham kakao, bal ve mısır gevreği ilave edilir. Üzerine süslemek için; ceviz, badem, fındık, fıstık kullanılabilir.