Okurumuz Ayşenur Öz, seyyahlık ile gurmeliği birleştiren programların artık 'kabak tadı' verdiğini savunuyor:
"Merhaba Yüksel Ağabey, nasılsınız, iyisiniz inşallah... Ağabey, ben anaokulu öğretmeniyim ve her akşam işten yorgun argın eve geldiğimde tur atıyorum kanallar arasında. En çok hoşuma gidense, Anadolu'yu diyar diyar gösteren programlar. Ama son zamanlarda yöresel programlar kasap dükkanı gibi çalışmakta. Dağ bayır izleyeceğiz, yöresel yemekleri öğreneceğiz diye beklerken; her memlekette bilmem kaç metrelik Adana kebaplar, testide pişen etler, etler, etler... Gerçekten gına gelmedi mi artık? Adım başı kebapçı salonu varken her köşede, bizim hasret duyduğumuz o etlerin nasıl piştiği değil- ki evde öyle kebaplar da pişirilemez- memleketin kendine has özellikleri.
Sesime kulak verirsen memnun olurum ağabey... Hoşçakalın... Hep Sabah'ta kalın..."