Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dünya TRT World izleyecek

Haber aslında çok önemliydi ama yoğun gündemin içinde kaynayıp gitti. Uluslararası medya çözümleri sağlayıcısı Globecast, Türkiye'nin ilk ve tek uydu operatörü Türksat ve TRT arasında imzalanan anlaşmayla, TRT World dünya genelinde yeni bölgelerde toplam 190 ülkede izlenebilecek hale geldi.
Bu hamle ile birlikte TRT'nin İngilizce yayın yapan uluslararası haber platformu TRT World, 10 büyük yayın uydusu üzerinden haberlerini Avrupa, Ortadoğu, Asya Pasifik, Afrika, Avustralya ve Amerika'ya ulaştırabilecek.
Kendimizi ifade etmekte zorlandığımız, Batı'nın çığlıklarımıza kulak tıkama refleksi edindiği şu kritik günlerde TRT World'ün yayın ağını ve teknolojisini geliştirme çabalarını çok önemsiyorum. Tebrikler TRT Genel Müdürü Şenol Göka, teşekkürler TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen... Türkiye'nin fikir üreten, atılım yapan, geniş vizyonlu bürokrat ve teknokratlara her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA