Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu çocukların sebebi medya mı?

Köşemizin okurlarının dikkati, özeni, seçiciliği ve detaycılığı yanında; televizyonu tıpkı yıllardır benim yaptığım gibi bir 'sosyal laboratuvar' olarak kullanma alışkanlığı edinmeleri öyle hoşuma gidiyor ki... Okurumuz Osman Sadıkçı da rutin gibi görünen bir televizyon haberinden, medya adına son derece önemli bir çıkarımda bulunmuş:
"Merhaba Yüksel Bey, yıllardır Sabah okuyorum ve rehber niteliğindeki yazılarınızı sürekli takip ediyorum. 15 Ocak 2017'de acı bir olay yaşandı. Eskişehir'de iki çocuk, buz tutan Porsuk Çayı'ndan bisikletle geçmeye çalışırken boğuldu. Kış aylarında hemen her akşam televizyonlarda aşağıdaki örnekteki gibi haberler görüyoruz. Bu kazadan sonra da aynı tür haberler ekranlara geldi.
'Falanca nehir dondu. Vatandaşlar araba ile dolaştı', 'Falanca göl dondu, vatandaşlar horon tepti...' Örnekler çoğaltılabilir. Her kış günü görüyoruz bu haberleri. Bu iki yavrunun ölümünde, bu haberleri ekrana getiren medyanın payı çok büyük diye düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz? Medya ders alsın diye, bu yazıyı köşenizde yayınlarsanız memnun olurum. Allah'a emanet olunuz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA