Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İzleyelim, enseleyelim!

Geçen hafta Bolu'daki cennet köşesi göletin çevresinde çadırlarla kamp kuran ve görece 'entelektüel' sayılan okumuş etmiş kişilerin geride bıraktıkları çöpler dört günde temizlenememişti.
Aslında çözüm basit. Bu çözümü; Sarıyer Belediyesi, Karayolları ve Orman Bölge Müdürlükleri, iş birliği içinde Belgrad Ormanları ve çevresinde gerçekleştirdi.
Herkesin çöpünü yol kenarına attığı Bahçeköy-Zekeriyaköy sapağı arasındaki güzeller güzeli orman yolu pislikten geçilmiyordu.
Sonunda yolu 24 saat süreyle kameralarla izlemeye aldılar.
Cezalar kesildi.
Birkaç hafta sonra orman yoluna çöp atan kalmadı. Şimdi aynı uygulama Belgrad Ormanları'ndaki tüm mesire yerlerinde hayata geçirilecek.
Kamera sistemleri ucuzlayıp artık neredeyse bakkallarda satılır oldu. Dronlar da öyle.
Yani ormanda mangal yakanı, çöpünü etrafa savuranı, sigarasının izmaritini orman alanına atanı 'enselemek' artık dünyanın en kolay işi.
Belli ki çevre kültürünü yerleştirmek biraz zaman alacak.
O güne kadar izleyeceğiz, enseleyeceğiz ve cezasını keseceğiz.
Hem de MTV zammına bile gerek kalmadan, çevre düşmanlarına keseceğimiz cezalarla devletin kasasına milyonlar koyabilmek de cabası.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA