Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İftar davetleri için öneriler

Ramazan ayının bereketli iftar sofralarına alıştık mı? Yavaş yavaş konu komşuyu, aile bireylerini davet etme zamanı geldi... İşte size nefis bir iftar ziyafeti mönüsü. Sofranız; bir çorba, bir pilav eklemesi ile nefis bir davet sofrasına dönüşecektir.

PATATESTEN İÇLİ KÖFTE OLUR MU?
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün sevgili halam Şükran Aslanlı'dan öğrendiğim, çocukkken özel günlerde bize hep yaptığı armut patates tarifine yer veriyorum.
Bir nevi patatesli kızarmış içli köfte olarak düşünebilirsiniz. Kokusunu duyan ve bir kere tadına bakan kimsenin hayır diyemeyeceği bu köftelerin içine kıyma yerine mercimek, peynir ya da pastırma da koyabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz.
Yorumlarınızı bekliyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

İÇLİ PATATES KÖFTESİ

PATATES KÖFTESİ İÇİN:
500 gr. patates ( haşlanmış)
1 su bardağı rende kaşar peyniri
1 adet yumurta
Maydanoz
Un
Tuz
İ
Çİ İÇİN:
100 gr. dana kıyma
1 çorba kaşığı ceviz
1 büyük soğanın yarısı
Tuz
BULAMAK İÇİN:
Mısır unu
KIZARTMAK İÇİN:
Ayçiçek yağı
YAPILIŞI: Patatesli köftenin tüm harcı karıştırılır. İçi için; rendelenmiş soğan kavrulur kıyma ilave edilir, ardından ceviz eklenir. Patatesli harçtan orta büyüklükte bir parça kopartılıp içine kıymalı harçtan koyularak kapatılır. Kıvama geldikten sonra yuvarlanır. Mısır ununa bulanır. Ucundan uzatılarak armut şekli verilir. Arzu edilirse erişme makarna ya da tel şehriye kızartılıp armut sapı şeklinde takılabilir. Mısır ununa bulanmış köfteler, geniş bir tencere ya da fritözde kızartılır.

SEBZELİ RAMAZAN KEBABI

600 gr. kuzu veya dana kuşbaşı bonfile eti
2 adet patates
1 adet havuç
2 kereviz sapı (yaprakları ile beraber)
1 su bardağı bezelye
2 adet kırmızı kapya biber
12 adet arpacık soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
YAPILIŞI: Etler, orta ateşte kapak kapalı bir şekilde önce suyunu bırakıp sonra çekene kadar pişmeye bırakılır. Ardından sıvı yağ ve arpacık soğanlar eklenip kavrulur. Ardından küp küp kesilmiş havuç, kırmızı biber ve patates eklenip kavurmaya devam edilir. En son bezelyeler ve baharatlar eklenir. Çok az sıcak su ile kısık ateşe alınır. Suyunu çekince pişmiştir.

ELMALI BAKLAVA

6 adet baklava yufkası
100 gr. erimiş tereyağı
İÇİ İÇİN:
3 adet kırmızı elma
1.5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tarçın
İÇİ İÇİN:
Manda kaymağı ya da kaymaklı dondurma
YAPILIŞI: İç malzeme marmelet olacak şekilde pişirilir. Bir baklava yufkası ikiye bölünür. Üzerine erimiş tereyağı sürülür. Bir ucuna marmelat dökülüp, sarılıp ince bir rulo halinde sarılır. Gevşek bir şekilde gül şekli verilir. 175 derecede ısınmış fırına verilir. Üzeri kızarınca kaymak ile servis edilir. Şerbet dökülmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA