Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İftar sofranız sağlıklı olsun

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün hem tok tutan, hem de kilo aldırmayan sağlıklı tarifler var. Bir tanesi koyu kıvamıyla son derece doyurucu olan, ancak yağsız ve unsuz olması sebebiyle de kilo verdirebilecek bir çorba. Diğeri ise fırında pişen karabuğday köfteleri.
Her ikisini de denemenizi tavsiye ediyorum. Çilekli yaz tatlısı ise annemle meşhur tatlımızdır. Ne zaman diyete girsek ve canımız tatlı istese, pudra şekerini çıkartıp yerine toz tatlandırıcı ekleyip krema yerine de light labne peyniri ilavesiyle ve diyet bisküvilerle hazırlarız; aniden tatlı ihtiyacımızı karşılar.
Kividen muza, çileğe, böğürtlen ile her türlü meyve ile denemişliğimiz vardır. Hepsi çok güzel sonuçlar verdi ama bence böyle kuplara kırmızı dağ meyveleri daha çok yakışıyor.
Ramazan ayında bazı iftarları da böyle sağlıklı yiyecekler ile hazırlayarak diğer günleri dengeleyebiliriz diye düşünüyorum.
Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr'den ulaşabilirsiniz.
Hayırlı Ramazanlar...

MAŞ FASULYELİ ŞİFA SALATASI

1 kase haşlanmış maş fasulyesi
1 adet portakalın iç meyvesi
1 adet turp
1 demet roka
1 avuç nar
SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet portakalın suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Malzemeleri minik minik doğrayıp bir araya getiriyoruz. Sos malzemesini iyice çırpıyoruz. Sosla birlikte hepsini karıştırıp servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Bu salatanın içine dondurulmuş vişne taneleri çok yakışıyor, o zaman sosunu da vişne suyu ile yapıyorum; deneyebilirsiniz.

ÇİLEKLİ YAZ TATLISI

3 su bardağı süzme yoğurt
1 paket krema
3 su bardağı çilek
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
YAPILIŞI: Öncelikle yoğurt ve kremayı mikserle güzelce çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve iki çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Çileklerden birkaç tane ayırıp kalanını rondoda bir yemek kaşığı pudra şekeri ile püre haline getirip yoğurtlu karışımın içine döküyoruz. Kuplarda servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
İsterseniz bisküviyi toz haline getirip kup ile servis ederken ara katlarına paylaştırabilirsiniz; yoğurtlu karışımın içinde soğuyunca parfe etkisi veriyor.

KARABUĞDAY KÖFTESİ

1 su bardağı haşlanmış karabuğday
1 adet yumurta
1 su bardağı karabuğday ekmeği içi (toz haline getirilmiş)
Yarım su bardağı rendelenmiş pişmiş havuç
Tuz, karabiber
PİŞİRMEK İÇİN:
1 adet çırpılmış yumurta
1 kase karabuğday unu
1 kase ekmek kırıntısı
Galeta unu
YAPILIŞI: Bütün köfte malzemesini yoğuruyoruz. Köfte şeklini veriyoruz; önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından karabuğday ekmeğinin kırıntısına buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA