Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mutfakta vanilya kokusu

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, mis gibi tereyağı ve vanilya kokan çay saati tariflerine yer veriyorum. Hem bu kadar basit, hem de bu kadar yalın ve net lezzetlere sahip tarifler olması bakımından deneyince çok seveceğinize eminim.
İsmi Latince kökenli vanilla planifolia'dan gelen vanilya, genellikle tropikal ülkelerin bir ürünü olup hoş kokusu ve faydaları ile sıkça adından söz ettirmektedir.
Birden çok kullanım şekli ve güzel kokusu nedeniyle vanilya bitkisi birçok yerde karşımıza çıkmaktadır.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zmaan idilikaninmutfagi@sabah.com. tradresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

TEREYAĞLI VANİLYALI KURABİYE

MALZEMELER

250 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
40 gr. buğday nişastası (1/3 bardak)
2.5 su bardağı un
1 adet çubuk vanilya ya da 2 tatlı kaşığı vanilya
1 fiske tuz

YAPILIŞI: Un, nişasta ve tuzu iki defa eleyip kenarda bekletin. Tereyağını, krem gibi olana kadar mikserde karıştırın, ardından şekeri ve vanilya tohumlarını veya vanilyayı ilave edip yeniden karıştırın. Son olarak unlu karışımı ekleyip spatula ile iyice karıştırın. Hamuru elinizle toparlayıp streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ikiye bölüp iki santim çapında silindir yapıp verev kesin. Pişirme kağıdı serili tepsiye sıralayıp t buzdolabında en az 30 dakika hamurun sertleşmesi için dinlendirin. Kurabiyeleri, önceden 160 derece ısıtılmış fırında, ortalama 15 dakikada pişirin, fırından alıp tepside soğutun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

TEREYAĞLI VANİLYALI KEK

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından biraz eksik eritilmiş tereyağı
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
3 bardak un

YAPILIŞI: Bir kapta yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Kek kalıbını yağlayıp üzerine hafifçe un serpin.
Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökerek 160 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan kontrolü yaparak pişirin.

TEREYAĞLI VANİLYALI PUDİNG

MALZEMELER

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket tereyağ

YAPILIŞI: Sütü tencereye döküp üzerine şekeri ekleyin. Eğer toz şeker kullanacaksanız, şeker iyice eriyene kadar karıştırın. Diğer taraftan ayrı bir kapta mısır nişastası ve unu incelterek sütün içine yavaş yavaş dökün, bir yandan da kıvamını kontrol edin. Margarini de ekleyerek koyu bir kıvama varıncaya kadar karıştırın. Hazır olan pudingi istediğiniz şekilde süsleyebilirsinız.
NOT: Yarım paket margarini isteğe bağlı koyabilirsiniz. Ben ağır olmaması açısından çeyrek paket kullanıyorum. Pudra şekeri bu tatlının olmazsa olmazı, mümkünse toz şeker kullanmayın yoksa yerken ağıza pütür pütür taneleri gelir. Toz şeker kullanacaksanız önceden rondoda çekerseniz, erimesi daha kolay olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA