Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Tahammül edebilirseniz ‘JACKIE’

Yani ben tahammül edemedim. Belki de melankoli kotamı doldurmuştum. İzlerken şiştim de şiştim.
Natalie Portman'ın 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar'a kaş göz yaptığı, 1963'te suikaste uğrayan ABD Başkanı John F. Kennedy'nin eşi Jacqualine Kennedy'yi canlandırdığı vizyondaki 'Jackie' filmi; kendini kesmek, darlamak, 'Bakalım kasvete ne kadar dayanabiliyorum?' imtihanı çekmek için birebir.
Şilili yönetmen Pablo Larrain'in eseri olan film seyirciyi bunalıma sokuyor.
Tamam! Biz de suikastın ardından büyük bir travma yaşayan Jackie Kennedy'nin hikayesiyle kahkahalar atmayı, eğlenmeyi beklemiyorduk elbette ama bu bilinç, 'Bu kadar da olmaz valla dayanamıyorum' deyip yarısında filmden çıkmama engel olmadı.
Sürekli sigara içen Jackie'nin, travmaya travma, yakın plana yakın plan denmemiş hali Natalie Portman'ın oyunculuk hanesine yıldızlı pekiyiler yazdırsa da, sinema izleyicisi olarak bende kaçıp gitme isteği uyandırdı.
Kaçtım da... Bu film bize değil, Natalie Portman'ın Oscar'a koşması için yapılmış.
İç kıyılmasına müsait bünyeler buyursun izlesin. Tabii, tabii; Natalie Portman süper oynamış canıııım. Sanki bize bir faydası varmış gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA