TİB'deki paralel deşifre oldu
Gülen'in çaycısı da tutuklandı: TİB'de 4'er kişilik hücreler şeklinde yapılanan Paralel çete talimatları TİB imamından aldı. Tutuklanan TİB çalışanı "Çaycı" İsmail Bakar ABD'de Gülen'in özel hizmetinde çalıştı
GÜLEN'İN GÖLGE VALİLERİ - TIKLAYIN
VAİZLİK SINAVINI, KIL PAYI KAZANABİLMİŞ - TIKLAYIN
ANTALYA İMAMIYLA CHP'Lİ BAŞKANIN SÜRPRİZ BULUŞMASI - TIKLAYIN
TALİMATLAR "ABİ"LERDEN
Her hücre TİB dışındaki bir "abi"ye bağlı. Abiler hücrelere TİB imamından gelen bilgileri aktarıyor. Abiler içerdeki her gelişmeyi ve yasadışı dinlemeleri TİB imamına raporluyor. Sıkı takipler sonucu hücreleri yönlendiren abiler ve TİB imamının kimliği de tespit edildi. Bir üniversitede görevli olan TİB imamının ismi hakkında yasal süreç başlayacağından sır gibi saklanıyor. TİB'deki çalışanların bağlı olduğu abilerin ve TİB imamının kod adını kullanıyor. Bu kişilerin gerçek isimlerini bilmiyor.
İŞTE PARALEL YAPI'NIN 7 KATLI ŞER PİRAMİDİ - TIKLAYIN
KRİPTOLU İHANETİ TÜBİTAK ÇÖZDÜ - TIKLAYIN
GAZİ'DEN PARALEL'E KIYAK ABD GEZİSİ - TIKLAYIN
GÜLEN'İN "ÇAYCISI" ÇIKTI
Kurum içindeki Paralel Yapı deşifre olurken tutuklanan isimlerle ilgili de yeni bilgiler ortaya çıktı. Tutuklanan beş kişiden biri olan İsmail Bakar'ın Fethullah Gülen'in çaycısı olduğu anlaşıldı. Üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre Bakar, 2005'te Erciyes Üniversitesi'nden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla 2009'da ABD'ye gitti. Bakar'ın ABD'de kaldığı süre içinde Gülen'in yanında kaldığı ve özel hizmetleriyle ilgilendiği ortaya çıktı. Kaynaklar, Bakar'ın Gülen'in çaycılığını yapacak kadar Paralel Yapı liderine yakın olduğunu belirtti. "Çaycı" olarak tanınan Bakar, 2011'de Türkiye'ye dönünce TİB'de işe alındı. Bakar TİB'e girdikten sonra da dinlemelerle ilgili kritik birimin başına yerleştirildi. Bakar'ın tutuklanma nedeni TİB'de bulunan kriptolu telefon dinleme kayıtlarında log kaydının bulunması. Yani Bakar, kriptolu telefonların dinlenmesinde baş şüphelilerden biri. Öte yandan tutuklanan TİB personeli ile ilgili yazı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı'na (BTK) ulaştı. Kısa süre içinde personelin açığa alınacağı ve haklarındaki hükmün kesinleşmesinin ardından memurluktan atılacakları belirtiliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Ersoy’dan AK Parti mesajı: “Hizmet yolculuğumuz ülkemizin dört bir yanında dev eserlerle devam ediyor”
- 2 AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Bahçeli'ye başsağlığı mesajı
- 3 Cezaevinde gergin anlar! Emir Sarıgül'den İmamoğlu'na sert çıkış: Sahtekarsınız lan hepiniz!
- 4 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin acı günü! Kız kardeşi Serpil Bahçeli hayatını kaybetti
- 5 Başkan Erdoğan, Aliyev ve Azerbaycan halkının Zafer Günü'nü tebrik etti
- 6 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı gündüz çocuk bakımevini açtı
- 7 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası
- 8 Yurt dışına kaçırılmışlardı! Bakan Ersoy duyurdu: 100 tarihi eser yeniden vatana döndü!
- 9 Başkan Erdoğan: PD170 motoruna Güney Kore tarafından yoğun ilgi gösterilmesini memnuniyetle karşılıyoruz
- 10 SON DAKİKA! Bakan Gürlek duyurdu: Tarihi geçmiş kanser ilacı satan şebekeye 11 ilde büyük operasyon