Her lokmada lezzet patlaması
Tantuni Mersin için bir isim, bir marka, malzeme, ustalık, mekan, sunum, her adımda dikkat, titizlik...
ARAP KÜLTÜRÜ
1800'lü yıllarda Mısır'dan ve Suriye'den gelerek kente yerleşen Arapların kendileri ile birlikte getirdiği yemek kültürünün bir parçası olan tantuni, son 20 yılda popüler oldu. Daha önceki yıllarda sokak başlarında, işçi pazarlarında, kalabalık semt pazarları, halk ve fabrika ile okul önlerinde seyyar tezgâhlarda satılan tantuni artık modern mekânlarda zevkle sunuluyor. Tantuninin, yanında ayran ve şalgam mükemmel bir lezzet ortaklığı yaratıyor. Mersin'de 'Tantuni Kralı' olarak bilinen Ahmet Yaprak, tantuninin; özellikle dananın but bölümünden ya da etin en yoğun olduğu ve 'et evi' olarak tabir edilen yerinden hazırlandığını belirterek, "Etin önce sinirleri alınıyor. Yaprak şeklinde ince ince doğranan yağsız et, ortası çukur tepside sıvı yağda kavruluyor. Maydanoz, nane, domates ve soğan karışımı salatayla dürüm yapılıyor. Tantuni Mersin'e ayrı bir tat, ayrı bir renk katıyor" diyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor