Esmer ekmeğe destek
ESMERDE VİTAMİN VAR
Diyetisyen Özge Akar, "Beyaz ekmek içeriğindeki katkı maddelerinden dolayı diyabet, hipertansiyon ve kolesterol hastaları açısından risk taşımaktadır" dedi. Tercihin her zaman esmer ekmekten yana olması gerektiğini kaydeden Medical Park Tarsus Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Özge Akar şöyle devam etti: "Esmer ekmek, posa içeriği yönünden midemizde daha fazla yer kaplıyor, daha erken tokluk sağlıyor. Esmer ekmekte kepek oranının arttırılmasıyla lif oranı yükseltilmiştir. Yüksek lif alımı kolesterolün düşürülmesinde etkili olmakla birlikte kan şekeri kontrolü, kalp damar hastalıklarının önlenmesi, sindirim ve bağırsak fonksiyonlarının düzenli çalışmasına yardımcıdır."
MİNERAL ZENGİNİ
Diyetisyen Akar, buğday unu elde edilirken, buğday taneciklerinin tamamının öğütülmeden konulması nedeniyle esmer ekmeğin diğer ekmelere nazaran daha fazla vitamin ve mineral içerdiğini de belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor