İklim özellikleri ve verimli toprakları nedeniyle sayısız ürün çeşidinin yetiştirildiği Hatay, her geçen gün artırdığı muz üretim alanlarıyla Anamur'a rakip olma yolunda ilerliyor. Birçok üründe Türkiye sıralamalarının zirvelerinde yer alan Hatay, yeni sebze ve meyvelerle de iddialı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, son yıllarda ekim alanı yaygınlaşan muz yetiştiriciliğiyle meyve tabağında daha fazla yer edinmeye başladıklarını söyledi.
ÖRTÜ ALTI ÜRÜN
Hatay'da bu yıl toplam 336 dekarda muz yetiştiriciliği yapıldığını, bundan yıllık bin 380 ton rekolte elde edildiğini anlatan Tüfekçi, "Özellikle Amik Ovası gibi çok geniş ve verimli topraklara sahip Hatay, tarımsal potansiyeli yüksek olan bir ilimiz. Muz üretiminde yaptığımız çalışmalarla son zamanlarda önemli gelişme kaydettik. Son birkaç yıldır muz üretim alanlarımızı 336 dekara kadar çıkarttık. Hedefimiz bu bölgede örtü altı muz üreticiliğini geliştirmek" dedi.