Giriş Tarihi: 12.2.2013

Yazın çerezi kışın çorbası: Tarhana

Bir zamanlar orduların besin kaynağı olan tarhana, yazın çerezi, kışın çorbasıyla Kahramanmaraş sofralarının vazgeçilmezleri arasında. Yapımı ve lezzetindeki farklılığıyla Kahramanmaraş'ta yapılan tarhana, kültür öğesi olarak kentin hayatında önemli bir yer tutuyor.
ÖYLE BİR ASKER YEMEĞİ YAPIN Kİ...
Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferine giderken "Öyle bir yiyecek yapın ki, bozulmasın ve askerlerimi dinç tutsun" talimatıyla ortaya çıkan, kabuğu soyulmuş dövmenin pilav şeklinde pişirilip soğumasından sonra yoğurtla karıştırılıp kurutularak elde edilen tarhananın tam kurumamış hali bölgede 'firik' olarak tüketiliyor. Tarhana, kışın ise kurusunun yanında çorbasıyla da sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.