Yazın çerezi kışın çorbası: Tarhana
ÖYLE BİR ASKER YEMEĞİ YAPIN Kİ...
Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferine giderken "Öyle bir yiyecek yapın ki, bozulmasın ve askerlerimi dinç tutsun" talimatıyla ortaya çıkan, kabuğu soyulmuş dövmenin pilav şeklinde pişirilip soğumasından sonra yoğurtla karıştırılıp kurutularak elde edilen tarhananın tam kurumamış hali bölgede 'firik' olarak tüketiliyor. Tarhana, kışın ise kurusunun yanında çorbasıyla da sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor