Arı yetiştiriciliğini öğrenenlere belge
Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda, çiftçilere yönelik 'Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu' açıldı
VERİM ARTIYOR
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, arıcılığın geliştirilmesi için arıcı üreticilerine 'Genç arı kullanın' çağrısı yaptığını belirten Cahit Öztürk, "Genç ve kaliteli ana arı kullanırsak bal üretimimiz en az yüzde 30 artar. Biz de arıcılarımızın bunu bilimsel açıdan bilmesi gerektiğini düşünüyor ve arısı olanların arılarını iki yılda bir gençleştirsin diye bu kursu açıyoruz" dedi.
İKLİM ELVERİŞLİ
Akdeniz bölgesinin ana arı yetiştiriciliği konusunda en ideal bölgelerin başında geldiğini belirten Öztürk, "Akdeniz Bölgesi Türkiye'de en fazla ana arı yetiştirilen bölgesidir. Bölgemizin iklim yapısından dolayı nisanın 15'inden itibaren ana arı yetiştiriciliği yapılabiliyor. İklim avantajını daha iyi kullanarak arı yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak istiyoruz" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor