Gaziantep'in ünlü aşçıları bir araya geldi
Gaziantep'in ünlü otel ve restoranlarında görev yapan aşçılarını oluşturduğu Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği (GAPDER) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
GAPDER'i 2012 yılında kurulduklarını ve dernek prosedürlerini tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını aktaran Çitçi, şuan itibariyle 150 civarında üyelerinin bulunduğunu kaydetti. Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağını en iyi şekilde temsil edeceklerini vurgulayan Çitçi, 'Gaziantep mutfağının yeri dünyada da Türkiye'de de zaten belli. Biz sadece mutfağımızı gündemde tutmak istiyoruz. Mesleğimiz dışında Gaziantep mutfağının gelenekselliğini ve zenginliğini orijinal dokusu içinde gündeme tutmayı hedefliyoruz' dedi.
GAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Doğa Çitçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ragıp Güzelbey, Sabahattin Bozkurt, Kenan Ok, Baran Ölçer ve Mehmet Çavdar, Başkan Güzelbey'in Gaziantep'in lezzet değerlerinin yaşatılması için verdiği desteklere teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Aşçılık Okulu'nun bu değerlerin yaşatılması adına atılmış büyük bir adım olduğunu ifade ettiler.
Gaziantep'in yerel ve ulusal yemek kültürüne sahip çıkacaklarını kaydeden GAPDER üyeleri, Yine Büyükşehir Belediyesi'nin açmaya hazırlandığı Aşçılık Akademisi'nin Gaziantep Mutfağı'nın tanımasında ve lezzet değerlerinin yaşatılmasında büyük katkı sunacağını vurguladılar. Başkan Güzelbey ise, böyle bir topluluğun bir arada çalışmasının Gaziantep yemek kültürüne önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Güzelbey, bir dünya markası olan Gaziantep mutfağının gündemde tutulması ve gelecek nesillere aktarılması için oluşturulan bir derneğin yemek kültürünün gelişimine değer katacağını bildirdi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor