Cuma 29.03.2013 00:00

Gaziantep'in ünlü aşçıları bir araya geldi

Gaziantep'in ünlü otel ve restoranlarında görev yapan aşçılarını oluşturduğu Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeciler Derneği (GAPDER) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'i ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Bu sektördeki açığı kapatma ve markalaşmış olan Gaziantep yemeklerini daha iyi yerlere taşımak amacıyla bir dernek çatısı altında birleşme kararı aldıklarını ifade eden GAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Doğa Çitçi, Gaziantep'teki tüm aşçıları kapsayan bir dernek kurduklarını söyledi.
GAPDER'i 2012 yılında kurulduklarını ve dernek prosedürlerini tamamladıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını aktaran Çitçi, şuan itibariyle 150 civarında üyelerinin bulunduğunu kaydetti. Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağını en iyi şekilde temsil edeceklerini vurgulayan Çitçi, 'Gaziantep mutfağının yeri dünyada da Türkiye'de de zaten belli. Biz sadece mutfağımızı gündemde tutmak istiyoruz. Mesleğimiz dışında Gaziantep mutfağının gelenekselliğini ve zenginliğini orijinal dokusu içinde gündeme tutmayı hedefliyoruz' dedi.
GAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Doğa Çitçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ragıp Güzelbey, Sabahattin Bozkurt, Kenan Ok, Baran Ölçer ve Mehmet Çavdar, Başkan Güzelbey'in Gaziantep'in lezzet değerlerinin yaşatılması için verdiği desteklere teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Aşçılık Okulu'nun bu değerlerin yaşatılması adına atılmış büyük bir adım olduğunu ifade ettiler.
Gaziantep'in yerel ve ulusal yemek kültürüne sahip çıkacaklarını kaydeden GAPDER üyeleri, Yine Büyükşehir Belediyesi'nin açmaya hazırlandığı Aşçılık Akademisi'nin Gaziantep Mutfağı'nın tanımasında ve lezzet değerlerinin yaşatılmasında büyük katkı sunacağını vurguladılar. Başkan Güzelbey ise, böyle bir topluluğun bir arada çalışmasının Gaziantep yemek kültürüne önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Güzelbey, bir dünya markası olan Gaziantep mutfağının gündemde tutulması ve gelecek nesillere aktarılması için oluşturulan bir derneğin yemek kültürünün gelişimine değer katacağını bildirdi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.