5000 yıldır bilinen bu bitki uzun ömürlü maki türü 10 metre boyunda bir ağaçtır. Ağaç ilk 15 yılında hiç meyve vermez, ardından yılda 1000 kg kadar meyve verir. Sert koyu yeşil yapraklıdır. Ağacın meyvesi 15-20 cm kadar olabilen ilk zamanlar yeşil, olgunlaşınca kahverengileşir. Akdeniz kıyıları, Kıbrıs, Libya ve ABD'de yetişiyor. Birkaç yüz yıl öncesine kadar şeker yerine kullanılırdı, günümüzde yerini beyaz şeker kullanımına bırakmıştır. Gelin tamamlayıcı tıpta keçiboynuzu kullanımını birlikte irdeleyelim; Kolesterol içermez Kafein yoktur Kalsiyum zenginidir, yaklaşık sütten 3 kat daha fazla içerir. Yüksek oranda vitE içerir. Çinko, vitA, vitB1, vitB2, vitB3, vitD bolca içerir. Sperm sayısı ve kalitesini arttırır. Bronş genişletici özellik gösterir. İshal vakalarına olumlu bir takviyedir. Kabızlığın çözümünde önemli rol oynar. Astım ve nefes darlığında batı tıbbına yandaş kullanımı önerilir. Ağrı kesici özellik gösterir. Gıda maddelerinin içine kıvam arttırıcı özelliğiyle E410 adıyla ilave edilir. Sigara içenlerde akciğer kanserine karşı koruyucu özellik gösterdiği bildiriliyor. Osteoporoz vakalarında yaygın kullanım bulur. Karaciğeri toksinlerden arındırır. Çiğneme tütüne tat verme amaçlı katılır. Çikolatada tatlandırıcı olarak kullanılır. 450 ml kaynamış ve ocaktan alınmış suya 7 parça ezilmiş keçiboynuzu konup 15-20 dakika bekletilip bir su bardağı içilmesi testesteronu arttırır. Her zamanki söylemimle mutlak hekim kontrolünde. Sonsuz sevgiyle…