Salı 16.04.2013

Sinsi düşman: Tuz

Türkiye'de günlük kişi başı ortalama 18 gram tuz tüketildiğinin altını çizen Mersin İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, dünyada en önemli halk sağlığı sorunu olarak kabul edilen kronik hastalıkların, temel nedenlerinden birinin aşırı tuz tüketimi olduğunu söyledi. Kemik, günlük tuz tüketiminin 5 grama düşmesi halinde hipertansiyon, kalp ve böbrek rahatsızlıklarına yakalanma riskinin de azalacağını bildirdi. Avrupa ve Kuzey Amerika ülkelerinde ortalama tuz tüketiminin 7-12 gram arasında değiştiğini anımsatan Kemik, "Hipertansiyon ve benzeri kronik hastalıkların yükünü azaltmak için bu ülkelerin ortalama tuz tüketimini günlük 4 gramın altına çekmeye çalıştıkları bilinmektedir" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.