Hatırını değil tadını değiştirdi
Kahramanmaraşlı girişimci Mehmet Polat, Güneydoğu'da tadından etkilendiği kahve üzerinde 2 yıl çalıştı ve çeşitli karışımlarla 'Kervansaray' adını verdiği yeni bir kahve türü üreterek piyasaya sundu
KARIŞIM YAPTI
İş gezisi için gittiği Güneydoğu'da bir ev sohbetinde ikram edilen kahveden çok etkilenen Mehmet Polat, iki yıl süreyle bu kahveye yeni bir lezzet kazandırmak için çalıştı. Brezilya'dan getirdiği çeşitli kahve türlerine Menengiç, Hindistan'dan getirdiği kakule ve farklı bitki karışımları ekleyen Polat, damak tadına güvenilen kişilerin yorumlarıyla sonunda 'Kervansaray' adını verdiği kahveyi üretmeyi başardı.
AVRUPA YOLCUSU
İlk günlerde aylık 50 paket ürettikleri kahvenin, adının duyulmasıyla şimdi yarım tona yaklaşan üretim yaptıklarını söyleyen Mehmet Polat, "Kahvenin 40 yıllık hatırını değil ama ona mistik bir kıvam vererek, tadını değiştirdik. Yurt içinde her noktaya ulaşıyoruz. Şimdi çalışma arkadaşlarımız başta Londra olmak üzere Almanya, Fransa, İsviçre ve Belçika'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı alanlara bir zincir olarak ulaşmak için temrin ve servis araştırması yapıyor" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor