Cuma 12.07.2013

İftar için ne pişirelim?

GÜNÜN ÇORBASI
Tavuklu bamya çorbası
Malzemeler:
1 tavuk but 100 gr bamya kurusu 1.5 çay bardağı şehriye 1 çorba kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber tuz, 2 litre soğuk su yarım limonun suyu (bamyaları haşlamak için)
Yapılışı: Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın. 2 litre soğuk ile tavuk but 20-25 dakika kadar haşlayın sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere süzün. Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı , kırmızı toz biberi kavurun. Bu sosu tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
GÜNÜN YEMEĞİ
Etli taze fasulye

Malzemeler: 2 adet kuru soğan Yarım kg kuşbaşı et 2 adet domates Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tatlı toz biber Tuz, 1 su bardağı kaynamış su
Yapılışı: Soğanı ve etleri tavaya alın, etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.Tuz ve su hariç kalan malzemeleri ekleyip 15-20 dakika kavurun. (mümkün olduğunca uzun kavurmalısınız) 20 dakikanın sonunda 1 bardak kaynamış iyi suyu ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayıp servis yapın.
GÜNÜN TATLISI
Tel kadayıf
Malzemeler:
500 gr tel kadayıf (çiğ) 1 su bardağı erimiş tereyağı, 2 yemek kaşığı tereyağı 150 gr ceviz içi Şerbeti için: 500 gr toz şeker 500 ml su Çeyrek limon suyu (kabuğu şerbete atılacak)
Yapılışı: Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Üzerine limon suyu ekleyin ve limon kabuğunu atın. Kıvam alıncaya kadar orta ateşte kaynatın sonra soğumaya bırakın. Tel kadayıfı ince ince bıçak yardımıyla kıyıp ufaltın. Ceviz içlerini rondodan geçirerek irice parçalayın.Orta boy bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kadayıfın yarısını tepsiye alın, tereyağının yarısını kadayıfların üzerine dökün elinizle karıştırın ve tepsiye bastırarak döşeyin. Kadayıfların üzerine ceviz içlerini eşit miktarda dağıtın. Üzerine kalan tel kadayıfı kalan tereyağına bulayıp döşeyin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar kadayıfları pişirin. Fırından aldığınız sıcak tatlıyı 2-3 dakika dinlendirip üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekip soğuyuncaya kadar dinlendirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.