Hurma yerine kayısı önerisi
KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER
Ramazan ayında çok sık yaşanan kabızlık probleminin giderilmesi için kayısı tüketilmesini tavsiye eden Yiğitcan, "Kayısının laksatif özelliği var. Bu özelliği bağırsakların daha hızlı çalışmasını sağlar. Orucu hurmayla açıyoruz ama biz bunu değiştirebiliriz, kuru kayısıyla da açabiliriz. Kayısı, lifli yapısı ve içeriğindeki potasyum dolayısıyla tokluk hissi verdiği için iftarda daha az yemek yenilmesini sağlayacak, kan şekerimizi düzenleyecektir" dedi.
KOLESTEROLÜ ÖNLÜYOR
Yağlı yiyeceklerin ve bal-reçel gibi aşırı tatlı gıdaların tüketimine bağlı olarak kolesterolün yükseldiğine değinen Yiğitcan, kayısının kolesterolü önleyici etkisi bulunduğunu belirterek, bu nedenle ramazanda bol tüketilmesini önerdiklerini söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor