Üzüm üreticisi rekolteden memnun fiyattan endişeli
Mersin'in Tarsus ilçesinde, üreticiler üzüm rekoltesinde yüzde 25'lik artış bekliyor
YÜZDE 35'İ TARSUS'TAN
Üretilen üzümün meyve olarak tüketiminin yanı sıra, kurutmalık, pekmez ve pestil gibi ürünlerin yapımında da kullanıldığını belirten Ergezer, üretimin bir kısmının ise ihraç edildiğini ifade etti. Ergezer, ülkenin toplam üzüm üretiminin yüzde 35'ine yakın bölümünün Tarsus ve çevresinden karşılandığını ve yıllık rekoltenin ortalama 450 bin ton olduğunu dile getirdi. Ergezer şunları söyledi: "Tarsus'un da içinde bulunduğu Çukurova yöresinin, tarım havzası bakımından dünyada önemli yeri var. Tarım arazisi geniş olduğu kadar ürün yelpazemiz de geniş. Rekolte ve kalitede de her geçen yıl artış sağlanıyor. Ancak zaman zaman iklim şartlarına göre rekoltede değişkenlik olabiliyor."
FİYAT CAZİP DEĞİL
Üzüm üretiminde çiftçilerin emeğinin karşılığını alamadığını aktaran Ergezer, "Üreticinin mutlaka desteklenmesi gerekir. Parasal anlamdan ziyade akaryakıt ve alet edevat bakımından üretici destek bekliyor. Üzüm rekoltesi geçen yıl 400 bin tona yakındı ama bu yıl 500 bin tonun üzerinde olacağını öngörüyoruz. Bu yıl ürünlerimizin kalitesi de arttı. Ancak fiyatlar cazip değil" şeklinde konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor