İftar için ne pişirelim?
Kereviz yaprağı çorbası
Malzemeler: 1 kâse kereviz yaprağı 1 kırmızıbiber 1 kuru soğan
Terbiyesi için: 1 kâse yoğurt 3 çorba k. un yarım limon 1 su b. et suyu, su, tuz, Sıvıyağı
Yapılışı: Bir tavaya yağı alalım, rende soğanı ve incecik doğradığımız kırmızıbiberi ilave edelim, hafif kavuralım, üzerine ince kıydığımız kereviz yapraklarını ekleyelim (haşlanmış) tuz ilave edip 6-7 dakika sote edelim. Tencereye, yağı alalım üzerine unu ilave edelim, bir iki karıştırıp üzerine et suyunu ilave edelim, su ile çırptığımız yoğurdu ilave edelim. Tavadaki malzemeyi tencereye alalım, Son olarak limon suyu ve tuzunu alalım, birkaç dakika kaynatıp ocaktan alalım.
GÜNÜN YEMEĞİ
Mantar dolması
Malzemeler: •adet iri mantar 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Tereyağı, tuz
Yapılışı: Temizlenmiş mantarları sap kısımlarından ayırın, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı, tuz, kaşar peyniri rendesi koyup 170 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar tutun.
GÜNÜN TATLISI
Ballı muz tatlısı
Malzemeler: 2 adet muz 2 kaşık bal 50 gr kaymak 1 tatlı kaşığı tarçın 2 kaşık dövülmüş ceviz
Yapılışı: Muzların kabuğunu soyup uzunlamasına 2'ye ayırın ve bir kaba yatırın. Üzerlerine kaymak yayın, bal akıtın ve tarçın serpin. En sona da ceviz serpiştirerek servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor