GÜNÜN ÇORBASI
Bahar çorbası
Malzemeler: 2 çorba kaşığı margarin 1,5 çorba kaşığı un 1 su bardağı kuru kayısı 1 su bardağı garnitür (bezelye-havuç) 1 adet küçük kereviz (arzuya göre) 1,5 litre et suyu 1/2 kg süt 1 limon suyu 2 adet yumurta sarısı kırmızı biber taze nane
Yapılışı: Bir tavada yağı eritin. Unu ekleyip, çevirerek hafifçe pembeleştirin. Sıcak et suyunu karıştırarak, azar azar ekleyin. Ayrı tencerede bütün kerevizi, kayısıları haşlayın. Kerevizi tencereden alın. Kayısıları küçük küçük doğrayın. Garnitürle beraber çorbaya ekleyin. 15-20 dakika daha kaynatın. İnmesine yakın 2 adet yumurta sarısını süt, limon suyuyla çırpın. Pişen çorbaya azar azar,ekleyin. Kırmızı biber, taze nane ile servis yapın.
GÜNÜN YEMEĞİ
Etli karalahana sarması
Malzemeler: 1 bağ kara lahana 250 gr dana kuşbaşı (minik doğranmış) 3 su bardağı pirinç 2 orta boy soğan 1 su bardağı sıvıyağ 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası karabiber karışık dolma baharatı kimyon tuz
Yapılışı: Lahanalarınızı kaynamış olan suda iki dakika haşlayın. iç harcı için soğanlar doğrandıktan sonra pirinç, et, sıvı yağ, salçalar ve baharatlarda eklenerek çiğden karışımınızı hazırlayın. Haşlanmış yapraklarınıza birer yemek kaşığı bu harçtan ekleyerek sarın. Tencerenize aralarda boşluk kalmayacak şekilde dizin. üzerine iki su bardağı su ekleyip kısık ateşte bir saate yakın pişirin.
GÜNÜN TATLISI
Tombul tatlı
Malzemeler: 2 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Şerbeti için; 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker
Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak simit yapar gibi uzatılarak rulo yapılır. Kendi etrafında dolandırılır. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizilir. 170 derecede pembeleşene kadar pişirilir. Fırına sürüldükten sonra bir kap içerisinde su ve şeker, şeker iyice eriyene kadar karıştırılır. Şerbet pişirilmeden fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine boşaltılır.