İftar için ne pişirelim?
Brokoli çorbası
Malzemeler: 500 g brokoli 1 adet havuç 1 adet orta boy patates 1 adet soğan 2 su bardağı süt 1 yemek kaşığı süt kreması 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un, Tuz, Karabiber
Yapılışı: Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğanı tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın. Başka tencerede tereyağını eritin unu ekleyerek kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırarak beşamel sosu pişirin. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuz, karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın. Son olarak çorbanın kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra altını kapatabilirsiniz
GÜNÜN YEMEĞİ
Ali Nazik
Malzemeler: 250 gram zırh kuşbaşı (bıçakla kıyma gibi yapılmış ya da rondoda çekilmiş) 1 kilogram bostan patlıcanı 250 gram süzme yoğurt, 3 diş sarımsak Tuz, pul biber Tereyağı
Yapılışı: Patlıcanları közde ya da ocakta közleyin. Kabuklarını soyup söğüş olarak doğrayın. Küçük doğradığınız ya da rondodan geçirdiğiniz kuşbaşı eti tavada çok az tereyağı ile kavurun. Yeterince piştiğinde altını kapatın. Sarımsakları ezip süzme yoğurt ve tuz ile karıştırın. Üzerine patlıcanları da ekleyip yine karıştırın. Üzerine eti ekleyin. Çok az yağ ile pul biber kızdırıp üzerine dökün.
GÜNÜN TATLISI
Keşkül
Malzemeler: 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kahve fincanı mısır nişastası 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı toz badem Üzeri için; Toz badem & Dövülmüş şamfıstığı
Yapılışı: Tüm malzemeleri ocak üstünde karıştırarak pişirin, koyu kıvama gelince kaselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun, üzerine badem veya şam fıstığı serperek servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor