Pazartesi 05.08.2013

İftar için ne pişirelim?

GÜNÜN ÇORBASI
Şehriye çorbası
Malzemeler:
2 adet orta boylarda domates 3 adet sivri biber 1 adet kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay bardağından biraz daha az sıvı yağ 1 su bardağı Arpa şehriye
Yapılışı: Domates, biber, kırmızıbiber ve salçalayı robotta ince bir şekilde çekin ve birbiri ile karıştırıp koyu bir sos elde edin. Bir tencere içerisine sıvı yağ ekleyerek kızdırın yukarıda elde ettiğiniz karışımı ekleyerek 3 dakika kadar kavurmaya devam edin. litre su ilave ederek karışım kaynayınca altını kısın ve 30 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Arpa şehriye ya da tel şehriyeleri ekleyin ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin eğer çorba çok yoğun görünürse bir miktar daha su ilave edebilirsiniz.
GÜNÜN YEMEĞİ
Balık graten
Malzemeler:
24 Beyaz Etli Balık 2 Dilim Ekmek 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 50 gr Kaşar Rendesi 1 Çay Kaşığı Hardal 2 Havuç 4 Küçük Patates 1 Çarliston Biber Tuz, Karabiber
Yapılışı: Balıkları temizleyip yıkayın. Süzüp üzerine tuz, karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin. Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin. Ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serin, kızgın fırına verip kızartın. Fırından alıp kaşar peyniri hardalla karıştırın. Balıkları fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine yayın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika daha pişirin. Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayın. Patatesleri ikiye bölün. Hepsini tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak servis yapın.
GÜNÜN TATLISI
Kar lokumu
Malzemeler:
125 gr margarin 9 yemek kaşığı un 1 litre süt 9 yemek kaşığı toz şeker 2 paket vanilya 2 parça damla sakızı Üzeri için hindistancevizi
Yapılışı: Margarini eritin, unu katarak kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin, vanilyaları katın karıştırın muhallebi kıvamında orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca şekeri, damla sakızını ilave ederek 5 dakika pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiyi 10 dakika kadar mikserle çırpın. Dar, uzun bardakların içini suyla ıslatın, muhallebileri bardaklara doldurun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.