Sa-Su orkinosa 4 milyon yatırdı
Adana firması Sa-Su, profesyonellere yönelik başladığı konserve balık sektöründe, son tüketici için de yaklaşık 4 milyon liralık yatırım yaptı
FARKLI PAKET
Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Alican Yamanyılmaz'ın yaptığı ve 2000 yılında faaliyete başlayan Sa-Su, konserve orkinos (ton balığı) üretimine bundan 2,5 yıl önce 1 milyon liralık yatırımla büyük ambalajlarda başladı. Ürünlerini Sumare markasıyla catering ve yemek firmaları, oteller, restoranlar ve kafelere ulaştıran firma, bu alandaki başarısı ve evlerde de konserve tüketiminin artması üzerine son tüketiciye de yöneldi. Sa-Su, marketlerde satılmak üzere 80, 160 ve bin gramlık teneke kutularda konserve ton balığı üretmek için 4 milyon liralık yatırım yaptı.
GÜNDE 3 TON ÜRETİM
Karataş yolu üzerindeki tesislerinde 60 kişilik ekibiyle üretim yapan Sa-Su, son tüketiciye yönelik ürünlerini 50'ye yakın ilde bayileri aracılığıyla Babaton, Pançik ve Marinara markalarıyla market raflarına ulaştırıyor. Firma günde ortalama 3 ton konserve balık üretiyor. Firmanın üretim portföyünde farklı balık ve deniz ürünlerinin dondurulmuş fileto ve füme olarak işlenmişi de bulunuyor. Geçen yılı 10 milyon liralık ciroyla kapatan firma Irak, KKTC, Azerbaycan ve Balkan ülkelerine ihracat yapıyor.
FIRINLARDA PİŞİYOR
Sa-Su'nun orkinos konserveleri için balıklar Hatay'ın Samandağ ilçesi ile Mersin'in Taşucu beldesi arasındaki bölgeden temin edilen ya da yurt dışından temin ediliyor. Tesise gelen balıklar önce yıkanıyor, ardından iç organları alınıp fırınlarda 120 derecede buharla 45-58 dakika pişiriliyor. Fırından sonra tesiste çalışan genç kızlar hijyenin üst düzeyde sağlandığı bölümde orkinosların kafasını, kılçığını ve derisini ayırıyor. Elde edilen orkinos eti, tam otomatik makinalarla el değmeden teneke kutulara konuyor. Üzerine ayçiçek yağı ve solüsyon konup kapatılıyor. Pastorizasyon işlemi de yapılan orkinos kutuları yıkanıp satış noktalarına ulaştırılıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor