Bir salkım üzümü kucağında taşıdı
Mersin'in Silifke ilçesinde Göksu Vadisi köylerinde yetiştirilen ceviz üzümü, yaklaşık 5 kilo ağırlığa ulaşabilen tek bir salkımıyla dikkat çekiyor
CEVİZ KADAR
Üzüm üretimi ve pazarlamasını yapan Mustafa Göktaş, tanelerinin neredeyse ceviz büyüklüğünde olması nedeniyle bu türün ceviz üzümü adını aldığını söyledi. Göktaş, "Görüntüsü, albenisi ve lezzetiyle ilgi gören bir üzüm çeşidi. Özellikle tatile gelenler bu üzümü gideceklerinde hediyelik olarak alıp götürüyorlar. Üreticiden kilosu 1,5 liraya alınan bu üzün market, manav ve pazarlarda ise 2 ila 3 lira arasında satılıyor" dedi.
BAKIMI KOLAY
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, mikro klima özelliği bulunan Göksu Vadisi köylerinde yetişen bu üzümün bakımının kolay olduğunu kaydetti. Ceviz üzümünün sert, dayanıklı ve lezzetli olması nedeniyle sofralık olarak yöre halkı tarafından tercih edildiğini ifade eden Can, üretimin yaygın olmamasına karşın vatandaşların bu ürünü evlerinin damında ve bahçe kenarlarında yetiştirdiğini belirtti.
SEÇENEK ÇOK
İlçe genelindeki üzüm üretimine de değinin Mahire Can, toplam 18 bin 500 dekarlık alanda üzüm üretimin yapılıp yıllık yaklaşık 8 bin 500 ton üzüm hasadının gerçekleştirildiğini söyledi. Can, haziran ayı sonunda başlayan hasadın ekim ayına kadar devam ettiğini ifade etti. Hasadı yapılan sofralık üzümlerin İstanbul, Ankara, Antalya ve Mersin'den gelen tüccarlara satıldığını anlatan Can, üzüm çeşidinin bol olmasının tüccarları bu yöreye yönlendirdiğini belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor