Bayram sofraları onlarla daha güzel
Farklı lezzetlerle dünya mutfakları arasında hatırı sayılır bir yer edinen Anadolu mutfağı, bayram sofralarıyla ününe ün katıyor
YUVALAMA VE BAKLAVA
Gaziantep'te her bayram öncesinde hanımları hummalı bir telaş sarıyor. Yörede bayramda özellikle tercih edilen 'yuvalama', kahvaltıda bile severek tüketiliyor. Yöreye has fıstıkla lezzetine lezzet katılan 'fıstıklı baklava' hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nın ikramlıkları arasında önemli yer tutuyor.
YÜKSÜK ÇORBASI
Adana'da misafirlere ikram edilen yöresel yemeklerin başında, içinde un, yumurta, tuz, salça ve erik ekşisi bulunan yüksük çorbası geliyor. Peygamberler diyarı Şanlıurfa'da bayram sofralarını kebap çeşitleri, etli sebze ve bakliyat yemekleri süslüyor. Hazreti İbrahim dönemine kadar dayandığı ifade edilen çiğ köfte, lahmacun, içli köfte, sıkma ve Siverek ekşisi de Şanlıurfalılar için vazgeçilmezler arasında.
KÖMBE ZAMANI
Hatay'da, özellikle Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla her köşe başındaki fırından, hanımların malzemesini evde hazırlayarak, fırına gönderdiği 'kömbe' tatlısının kokusu yayılıyor. Pudra şekeri, damla sakızı, susam, süt, mahlep, Hindistan cevizi ile yapılan kömbe, Kurban Bayramı'nda da birçok evde olmazsa olmaz tatlılar arasında yer alıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor