Tandırlar kadınların elinde şekilleniyor
Hatay'ın Samandağ ilçesinde kadınlar, killi topraktan ekmek pişirilen tandır yapıyor
AİLE BÜTÇESİNE KATKI
Killi toprağı ayaklarıyla yoğurup, çamur haline getirdikten sonra elleriyle şekil veren kadınlar, satışını yaptıkları tandır sayesinde hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de bu mesleği yaşatıyor. Kadın tandırcılardan Aliye Tepecik (40), yaz kış demeden aile bütçelerine katkıda bulunmak için bu işi yaptığını söyledi. Maddi imkansızlıktan dolayı okuyamadığını ifade eden Tepecik, üç çocuğu olduğunu ve onların okuması için elinden gelen gayreti gösterdiğini kaydetti.
ÜÇ GÜNDE TAMAMLANIYOR
Dağların yamacından çıkardıkları killi toprağı tandıra dönüştürmek için uzun uğraş verdiklerini anlatan Tepecik, "Dağın eteğinden çıkarılan kili toprağı kurumaya bırakıyoruz. Daha sonra tekrar ıslattığımız toprağı ayağımızla yoğuruyoruz. Kıvama gelmesi için de bir gün dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra tandırı yapmaya başlıyoruz. Tandır yapımı bittikten sonra yeşil kil ile pamuğu karıştırarak üst yüzeyini sıvıyoruz. 3 günde tamamlanan bir tandırı 30 ile100 liradan satıyoruz" dedi
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor