Pazartesi 18.11.2013

Yer fıstığında hasat sona erdi

Mersin'in Anamur ilçesinde 1980'li yıllarda, bölge halkının büyük bir çoğunluğunun gelir kaynağı olan yer fıstığının yerini çilek ve muz üretimi almıştı. Sera masraflarının giderek yükselmesi ve muz fiyatlarının her yıl düşük seviyede seyretmesi Anamurlu üreticilerin bazılarını yeniden fıstık üretimine döndürdü. Yaprak ve saplarının hayvan yemi olarak kullanıldığı yer fıstığını eken vatandaşlar küçük alanlarda yetiştirdikleri ürünlerini çekerek, ayıklama ve yıkama işleminin ardından kurutmaya bıraktı. Anamur'un cumartesi ve salı pazarlarında kilosu 2,5 - 3 lira arasında değişen fiyatlarla satılan yer fıstığı haşlanmış olarak da tüketiliyor.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.