Türkiye'nin
önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde ilk çilek hasadı yapıldı. Yurdun dört bir yanında kar ve soğuk hava etkili olurken, Silifke'nin Burunucu köyünde çiftçi Mehmet Yaşar Doğdu'nun serasında yetişen yaklaşık 200 kilo çilek, kilosu 4 liradan satıldı. Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Durhasan Akarca, "Örtü altında bu mevsimde çilek hasat etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün hasadı yapılan çilek Türkiye'nin değişik illerine gönderilecek" dedi.
BU ÇİLEĞİN TADI ÇOK ÖZEL
Atayurt başta olmak üzere Arkum, Atakent ve Taşucu beldeleri ile Kurtuluş, Bahçeköy, Sökün, Çeltikçi, Buruncu köylerinde çilek üretiminin yapıldığını belirten Akarca, kokusu, aroması ve lezzetiyle de Silifke çileğinin dünyada eşi benzeri olmadığını vurguladı. Akarca, bu yıl toplam 15 bin dönüm araziden 60 bin ton çilek hasadının beklendiğini söyledi.
3 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR
Silifke'de mart ayı sonundan itibaren çilek bolluğu yaşanacağını anlatan Akarca, temmuz ayı sonuna kadar devam edecek hasat boyunca çileğin 20 bin tonunun başta Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edileceğini, kalan kısmının ise yurt içinde tüketileceğini belirtti. Akarca, "Silifke'de yaklaşık 3 bin aile çilek işiyle uğraşıyor. 10 bin kişi, çilek üretimi sayesinde ekmek kapısı buluyor" diye konuştu.