Gripten kurtulmanın tek yolu doğal gıda
Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Özge Akar, gripten korunma ve yakalanıldığında tedavi için greyfurt, portakal, havuç, ıspanak ve bitki çaylarını önerdi
ISPANAK VE PORTAKALSIZ ASLA OLMAZ
Özge Akar, diğer belli başlı gıdalar için ise şunları söyledi: "Havuç, vücutta A vitaminine çevrilebilen beta-karotenden zengin olması nedeniyle kışın bağışıklık sistemimize güç veren sebzeler arasındadır. Yoğurt, içerdiği laktik asit ile mikroplara karşı koruma sağlar. Ispanak tüketirken, içinde yer alan demirden daha fazla yararlanmak için yanında taze portakal suyu, domates, patates püresi gibi C vitamininden zengin bir besin kaynağı tüketmek ve az miktarda da olsa et çeşidi tüketmek gerekir. Soğan ve sarımsak doğal antibiyotiktir. Kışın günde 8-15 bardak su su kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Soğuk algınlığına yakalandığınızda kuşburnu, ıhlamur, adaçayı gibi bitki çayları tüketilmeli. Bunlar mutlaka doğal kurutulmuş olmalı. Hastalık sırasında C vitaminini yüksek miktarda içerenler başta olmak üzere, her öğünde düzenli olarak sebze ve meyve tüketilmelidir. Çorba gibi sıvı ağırlıklı besinler tercih edilerek, sıvı tüketimine özen gösterilmeli."
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor