Adanalı kadın girişimcilerin bulgur zirvesi
110 FARKLI TARİFİ VAR
Yemek kitabı yazarı Nursen Doğan, bulgurun gelecek nesillerin sağlığı için önemli olduğunu belirterek, "Özellikle bağırsak kanseri riskini büyük oranda azaltan bir besin olan bulgur vitaminler açısından da zengin bir gıda. İçerisinde köftesinden pilavına, dolmasından tatlısına kadar ana malzemesi bulgur olan 110 tarifin bulunduğu tam 200 sayfalık bir kitabı bulgur severlerin beğenisine sunduk. Çalışmalarımız ABD'de ilgi gördü" dedi. TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden de zengin Adana Mutfağı'nın en önemli girdilerinden birini bulgurun oluşturduğunu belirterek, içli köfteden analı kızlıya, kısırdan meyhane pilavına kente özgü yemekleri dünyaya tanıtan Nursen Doğan'a teşekkür etti.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor