Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Bölümü, bilimsel projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. 'TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı' kapsamında 2013 TOVAG Araştırma Destek Grubu tarafından ÇÜ Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Özoğul'un yürütücü olduğu araştırma projesi desteklenmeye uygun görüldü. Projenin konusu 'Bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta ve vakumla paketlenerek depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri.'
UMUT VEREN GELİŞMELER
Prof. Dr. Yeşim Özoğul, gıda kalitesinin iyileştirilmesi ve raf ömrünün uzatılması konusunda nanoteknoloji uygulamaların ümit verici düzeylerde olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özoğul, nanoteknoloji uygulamalarının genellikle gıdaların işlenmesi, fonksiyonel ürünlerin geliştirilmesi, biyoaktif maddelerin ve nutrasötiklerin taşınması ve kontrollü salınımı; patojenlerin tespiti ve gıda güvenliğinin artırılması, ürün kalitesi ve raf ömrünü olumlu etkileyecek sistemlerinin geliştirilmesi şeklinde olduğunu bildirdi.