Üniversitenin levrek projesi TÜBİTAK'tan destek alacak
UMUT VEREN GELİŞMELER
Prof. Dr. Yeşim Özoğul, gıda kalitesinin iyileştirilmesi ve raf ömrünün uzatılması konusunda nanoteknoloji uygulamaların ümit verici düzeylerde olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özoğul, nanoteknoloji uygulamalarının genellikle gıdaların işlenmesi, fonksiyonel ürünlerin geliştirilmesi, biyoaktif maddelerin ve nutrasötiklerin taşınması ve kontrollü salınımı; patojenlerin tespiti ve gıda güvenliğinin artırılması, ürün kalitesi ve raf ömrünü olumlu etkileyecek sistemlerinin geliştirilmesi şeklinde olduğunu bildirdi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor