C vitamini ilaç gibi
HEMEN TÜKETİN
Taze sebze ve meyvelerin gerekli C vitamini ihtiyacını karşıladığını kaydeden Baygut, "Ancak askorbik asit sıcakla, su, hava, pişirme, ışık ve sigara içme ile kolayca imha olur. Isıya ve ışığa karşı direnci düşük olduğundan C vitamini içeren sebze ve meyvelerin saklanması ve pişirilmesi C vitamininin yüksek oranda kaybolmasına neden olur. Sebze ve meyveler C vitamini kaybı olmaması için kesildikten sonra hemen tüketilmelidir. Kurutulmuş meyve sebzelerde C vitamini kaybı fazladır" diye konuştu.
FAYDASI ÇOK
Uzman Diyetisyen Hatice Baygut şöyle devam etti: "C vitamini, birçok kanser çeşidinin oluşmasını önler. Nitrosaminlerin (kansere neden olan maddeler) oluşmasına karşı koymada yardımcı olur. Ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırır. Doğal bir laksadif olarak işlev görür. Yaraları, yanıkları ve kanayan diş etlerini iyileştirir."
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor