1990'da Ahmet Altunkaynak'ın kurduğu, daha sonra ise oğlu Aziz Altunkaynak'ın yönetimini üstlendiği Atabey İskender, döneri Adanalılara sevdirmeyi başardı. Atabey İskender, 24 yıldır kaliteden ödün vermeyen, yenilikçi, etinden tereyağına kadar her şeyin özel olarak hazırlandığı bir mekan olarak tanınıyor.
TRABZON'DAN TEREYAĞI GELİYOR
Aziz Altunkaynak, kebap şehri Adana'ya iskenderi sevdirmenin, istikrarı sağlamanın çok zor olduğunu söylüyor. Atabey İskender'in bu istikrarını, kalite ve fiyat istikrarına bağlayan Aziz Altunkaynak, iskenderin sadece etten ibaret olmadığını belirtirken, Bursa'dan özel tava yoğurdu, Trabzon'dan ise tereyağı getirttiklerini, bunların bir bütün olduğunu, ancak bu şekilde Bursa İskender'in ortaya çıktığını vurguluyor. Artık birçok yerde hazır dönerlerin iskender olarak servis edildiğini kaydeden Aziz Altunkaynak, Atabey İskender olarak ise etleri kendilerinin hazırladığını ve meşe kömüründen ateşte nar gibi pişirim yaptıklarını söylüyor.