Kanser hastalarına beslenme önerileri
AZ AMA SIK YİYİN
Dyt. Şenses, kanser tedavisi sırasında bulantı sorunu yaşayan hastalara öğünlerde az yemelerini, buna karşın sık sık beslenmeye çalışmalarını öneriyor. Yağlı besinler ve kızartmalardan uzak durmak şart. Çok baharatlı, ekşi ve çok tatlı gıdalar tüketmek yerine, az şekerli muhallebi veya meyve komposto, şeker eklenmemiş muzlu sütün tercih edilmesi faydalı. Peynirli sandviç, kraker, leblebi, yağsız kek, yağsız kurabiye, peynirli makarna, pirinç pilavı, az yağlı peynirli börek, patates püresi, haşlanmış et, tavuk ve sebze gibi gıdaları öneren Dyt. Şenses, sıvı tüketiminde de dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu belirtiyor. Örneğin yemeklerle birlikte sıvı tüketmemek, daha çok yemeklerden yarım saat veya bir saat önce sıvı tüketmek kişinin öğünlerde daha rahat yemek yemesini sağlıyor. İçeceklerin oda sıcaklığında ve yudum-yudum içilmesi gerekiyor.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor