Gaziantep mutfak kültürü tanıtılıyor
İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, kentte gastronomi turizmini geliştirmek adına tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceklerini açıkladı
ESERLER BULUNUYOR
18. Yüzyıl'ın sonlarında Gaziantep il sınırlarında yer alan antik dönemlere ait antik kent ve höyüklerde yapılan kazılar sonucu çıkarılarak yurt dışına kaçırılan eserlerle Türkiye'nin değişik kentlerindeki müzelerde sergilenen Gaziantep merkezli eserlerin Gaziantep'e getirilmesi için gerekli müracaatları yapacaklarını açıklayan Öztan, daha etkin bir tanıtım için üstlerine düşenleri de yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Gaziantep'in bir gastronomi ve turizm kenti haline getirilmesi için yürüttükleri çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Tahir Tekin Öztan, "Dünyanın göz bebeği dediğimiz bir kentimiz var. Ancak dünyanın bütün kentlerini kıskandıracak özelliklere sahip olmasına rağmen turizmden istenilen payı alamıyor. Bunun nedenlerini araştırdığımızda karşımıza çıkan sonuç çok ilginç. Maalesef sahip olduğumuz değerlerin birçoğunu biz bile bilmiyoruz" dedi.
SERTİFİKALI EĞİTİM
En büyük hedeflerinin Gaziantep mutfak kültürünün dünya genelinde tanıtımını yapmaya devam etmek olduğunu kaydeden Öztan, "Uzun yıllardır yürüttüğümüz tanıtım faaliyetlerimize yeni bir boyut kazandırarak Gaziantep'te bulunan Şirehan Hotel'i gastronomi turizmi için bir merkez seçtik. Burada yabancı gurme ve şeflere Türk mutfak kültürünü öğretiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de yurt dışından davet edeceğimiz yabancı şeflere ve gurmelere sertifikalı eğitim vereceğiz" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor