Cumartesi 12.04.2014

Adanalı Fevziye bilgilerini paylaştı

Adanalı reklamcı Fevziye Sürmeli, çoğunu aile büyüklerinden öğrendiği yemek tariflerini 'Lezzet Atlası' isimli kitapta topladı. Uzun yıllar Adana'da yaşadıktan sonra İstanbul'a taşınan ancak memleket hasreti hep burnunda tüten Sürmeli, ilginç bir projeye imza attı. Adana başta olmak üzere Anadolu'nun dört bir yanından yöresel yemekleri tek tek araştıran, bazı tarifleri de 'Dürdane halası' ve 'Vesile Teyzesi'nden öğrenen Sürmeli'nin 387 sayfalık kitabı piyasaya çıktı. Kitabında 386 çeşit yemek tarifini sıralayan Sürmeli'nin yemekleri arasında 'Yörük Çorbası', 'Fevziye'nin Akdeniz Salatası', 'Adanalı Ekşili Nohutlu Kabak', 'Şiş Kebap', 'Biberli Ekmek', 'Vesile Hanım'ın Sakızlı Kurabiyesi' ve 'Olcay Sürmeli'nin Aşure Tarifi', adlı yemekler dikkat çekiyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.