Mutfaklarda bahar havası
Bahar mevsiminin gelmesiyle Gaziantep'te kebap ve yemek tercihleri de değişti. Sofralarda daha fazla meyve ve sebzeli menü var
MUTLAKA TADILMALI
Öztan, sağlıklı beslenme için kebabın da yemeğin de mevsimlik sebze ve meyvelerle tüketilmesi gerektiğini söyledi. Gaziantep'te hazırlanan yemek ve kebapların mevsimlik sebze ve meyveleriyle pişirildiğini belirten Öztan, şehir dışından gelenlerin ilk gördüklerinde garip karşıladığı bazı kebap ve yemeklerin mutlaka tadılmasını gerektiğini vurguladı. Yenidünya, keme ve sarımsak kebaplarıyla çağla aşının ilkbahar tatları olduğunu ifade eden Öztan, şöyle devam etti: "İlkbaharda hazırlanan kebap ve yemeklerin ömrü çok kısadır. Onun için bu lezzetlerin zamanında tadılması gerekir. Bunlar, keme, yenidünya ve sarımsak kebaplarıdır. Çağla aşı da bu lezzetlerin içindedir. Yenidünya ekşi iken yenir. Meyve olduğu zaman aynı lezzeti vermez. Tatlıyla etin uyumu da güzel olmaz."
İÇİNE BİR ŞEY KATMAYIN
Sarımsak kebabı ve yenidünya kebabının hazırlanışının aynı olduğunu dile getiren Öztan, ekşi yenidünyanın ortadan ikiye kesilip, içindeki çekirdeğinin çıkarıldığını, daha sonra bir kıyma, bir yenidünya şeklinde şişe dizildiğini anlattı. Hazırlanan kebabın kömür ateşinde pişirildikten sonra lavaş pide ya da normal ekmekle tüketilmesini öneren Öztan, "Kebabın tadını alabilmeniz için içerisine başka bir şey katmanızı önermiyorum" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Adana Şehir Hastanesi bölgenin ‘yüz akı’ oldu
- 2 Ekinci Solaris Projesi geleceği güvenle inşa ediyor
- 3 Denizler Group 67 yıllık birikim ile ekonomiye katkı sağlıyor
- 4 Zamanın tanığı bir büyük kule
- 5 2024 TÜİOSB’nin yılı olacak
- 6 Türk mutfağına en yakın Çin restoranı: Quick China
- 7 ERSİN RAMOĞLU: Çukurova’nın gücü
- 8 Adana’mıza 11 baraj ve 1 gölet kazandırdık
- 9 Yüreğir’e hizmet için yola çıktık
- 10 Yeşilyurt Grup yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor